Strona: Konferencja Naukowa „Ocena poziomu zagrożenia terroryzmem i organizacji systemu antyterrorystycznego w Polsce” / Katedra Prawa i Administracji

Konferencja Naukowa „Ocena poziomu zagrożenia terroryzmem i organizacji systemu antyterrorystycznego w Polsce”

W dniu 3 grudnia 2012 r. w Wyższej Szkole Informatyki, Zarządzania i Administracji w Warszawie odbyła się Konferencja Naukowa Ocena poziomu zagrożenia terroryzmem  i organizacji systemu antyterrorystycznego w Polsce. Obok Wydziału Nauk Społecznych 
i Administracji WSIZiA w Warszawie (gospodarza Konferencji) wysiłek współorganizacji przedsięwzięcia przyjęły także Wydział Zarządzania i Dowodzenia Akademii Obrony Narodowej, Wydział Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej, Wyższa Szkoła Policji 
w Szczytnie, Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie, Katedra Prawa Publicznego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Rzeszowskiego oraz Wojskowy Instytut Medyczny Centralny Szpital Kliniczny MON Klinika Chorób Wewnętrznych Pneumonologii i Alergologii.

Organizatorzy postawili sobie za główny cel Konferencji:identyfikację współczesnego zagrożenia terroryzmem Rzeczypospolitej Polskiej oraz wskazanie głównych kierunków przedsięwzięć podnoszących efektywność działań w obszarze antyterroryzmu.  

Wynik pracy naukowców i praktyków w postaci 49 referatów zakwalifikowanych przez opiniodawców do druku, znalazły odzwierciedlenie w ponad ośmiuset stronnicowej  publikacji pt. „Ocena poziomu zagrożenia terroryzmem i organizacji systemu antyterrorystycznego w Polsce” wydanej pod redakcją P. Bogdalskiego, Z. Nowakowskiego, K. Rajchela. Pozycja ta niewątpliwie będzie stanowić źródło cennych informacji dla naukowców, pracowników administracji państwowej oraz funkcjonariuszy służb właściwych w zakresie zwalczania terroryzmu.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję